fbpx

20% på alle skydedøre og skydedørsgarderober

Akustikpaneler løste lydproblemer på slægtsgården

Dorthe og Frede Mikkelsen er 7. generation på slægtsgården fra 1797, men selvom murstensvæggene er mere end 200 år gamle, er indretningen moderne. Gennem de sidste 20 år har ægteparret renoveret løbende i klassisk stil:

– Vi lavede et stort køkken-alrum med synlige hanebånd, satte hvide lofter op og lagde sorte skiferklinker på gulvet. Det er tidsløst, men samtidig blev rummet meget nøgent, så der var brug for at tilføje varme elementer. Det blev også nødvendigt at forbedre akustikken, som har givet udfordringer helt fra begyndelsen, fortæller Dorthe.

Akustikpaneler indsat i gipsloft

Udfordringer med lyden

Kombinationen af klinker, vandskurede vægge og gipslofter til kip gav udfordringer med lyden. Især ved middagsselskaber skabte det problemer, og gæsterne måtte ofte hæve stemmerne for at tale sammen:

Parret var meget i tvivl om, hvordan de skulle gribe udfordringen an. Troldtekt passede ikke til indretningen, mente Dorthe, der i stedet tog kontakt til Kjeld Mosegaard fra Insight Interior. Akustikpaneler var løsningen.

Jeg havde brug for rådgivning, for jeg vidste, hvilket udtryk jeg ville have, men ikke hvad der var muligt. Kjeld medbragte paneler, så jeg fik visualiseret det endelige resultat. 
 
Det er nemt at vælge, når man står med paneltyper, træsorter og farver, og jeg kunne med det samme se, hvad der fungerede bedst. 
Der var kun én løsning for os, forklarer Dorthe.
 
Lyst træ og panelfriser, som understøttede loftshøjden og Velux-vinduerne blev udvejen.

En god dialog

Slægtsgården ved Silkeborg er bygget på marksten og terræn, og med et fald på 60 centimeter bliver selv erfarne håndværkere udfordret. Samtidig ønskede parret også at renovere rummet yderligere, så en tæt dialog blev afgørende for, at alle ender kunne mødes:

– Kjeld var meget fleksibel, og sørgede for opsætning på den dato, der passede bedst til os. Han kom forbi flere gange, og formåede at holde os på sporet, så vi fik det udtryk, vi gerne ville have. Det var trygt, at han var tovholder fra start til slut, fortæller Dorthe.

Spot i akustikloft
Akustikpaneler på gipsloft
Akustikpaneler indlagt i gipsloft

Panelerne skabte et helt nyt rum

Akustikpanelerne forandrede køkken-alrummet på flere måder. Et helt nyt udtryk er vokset frem, men det er ikke kun varme og hygge, der er kommet til, understreger Dorthe:

– Der er en markant lydforskel! Der er så roligt og behageligt i rummet nu. Vi behøver ikke at tale så højt, når vi spiser, for vi kan nemt høre hinanden – også på tværs af bordet.

Tryghed fra start til slut

En større renovering medfører ofte uforudsete problematikker, hvilket ægteparret også erfarede. På grund af det store fald ændrede montørerne opsætningen undervejs, men alligevel oplevede Dorthe og Frede et trygt forløb:

– Kjeld var meget professionel, og hans indspark var utroligt værdifulde for processen. 

– Han var aldrig langt væk og kom gerne forbi. Det fjernede vores tvivl, så vi ikke blev stressede, selvom det var en større omrokering. Han tog os ved hånden på vejen mod at finde den gode løsning i det her mærkelige, gamle rum, og han slap os ikke, før vi var helt i mål. Jeg er meget tilfreds med resultatet, slutter hun.

Akustikpaneler på gipsloft

Lad os hjælpe dig

Kontakt os i dag og book et uforpligtende besøg.

Hjemmekontor integreret i skydedørsskab

Frihed til at vælge

Frihed til at vælge Om dit valg er at arbejde hjemmefra, studere eller at gøre en indsats i din lokale forening, så har du behov

Læs mere »
Scroll to Top
Book et uforpligtende besøg

Lad os give dig indsigt

25 års erfaring med indretning og interiør
Ring på: 99 600 166